BVLGARI

Bvlgari este o casă italiană de produse de lux, construită de Sotirios Voulgaris în 1884. Numele companiei este un derivat al numelui de familie al fondatorului, iar litera „V” din cuvânt este caracterul alfabetului clasic latin pentru litera „U”, deci cuvântul se pronunță pur și simplu ca și când ar fi scris ca „Bulgari”.

Fondatorul casei, Sotirio Voulgaris, era originar din Grecia, unde a învățat meseria de bijutier. Și-a părăsit orașul natal în 1877 și s-a îndreptat spre Corfu, iar mai târziu spre Napoli, înainte de a ateriza la Roma în 1881. A început compania Bvlgari în 1884.

Magazinul emblematic al companiei a fost deschis în 1905 cu ajutorul fiilor săi, în Via dei Condotti, și a devenit în curând succes și faimos. Primele magazine internaționale au fost deschise în 1970 în New York, Paris, Geneve și Monte Carlo. Bvlgari a avut propriile sale puncte de vânzare (showroom-uri) în hotelul Pierre din New York de mulți ani și acum are aproape 300 de magazine în întreaga lume.

Renumit inițial pentru bijuteriile sale magnifice, marca și-a extins ofertele pentru a include ceasuri, accesorii, genți de mână, hoteluri și parfumuri. Primul parfum oferit de marcă a fost Eau Parfumée au Thé Vert în 1992.