DIOR

Designerul de modă Christian Dior s-a născut în Franța și a devenit cunoscut în lumea modei odată cu crearea „New Look” - rochii voluminoase care subliniau forma feminină curbată a unei femei.

Istoria modei Dior a inclus lucrul pentru sau alături de alte legende cunoscute ale modei (și parfumurilor) de la mijlocul secolului al XX-lea. A intrat în afacerea de modă lucrând pentru Robert Piguet, iar ulterior a lucrat la Lucien Lelong cu un alt designer în devenire, Pierre Balmain. Dior a introdus „Aspectul nou” în 1947. A reprezentat o abatere radicală de la stilurile simple, care păstrează țesăturile din cel de-al doilea război mondial și a fost extrem de influent în moda femeilor, precum și a ajutat la restabilirea Parisului ca o capitală a modei a lume.

Casa Dior a lansat parfumuri pentru a se potrivi cu noua sa modă, lansând compania Parfums Dior și primul său parfum în 1947: Miss Dior, numită după sora designerului Catherine.

Christian Dior a încetat din viață în 1957, dar casele de modă și parfumuri care îi poartă numele trăiesc în continuare. Numele mărcii Dior este cunoscut în întreaga lume pentru colecțiile sale de înaltă modă, modele luxoase de îmbrăcăminte, produse cosmetice și parfumuri. Astăzi, Christian Dior este, de asemenea, principalul holding al conglomeratului multinațional de produse de lux LVMH.