Dolce & Gabbana

Dolce & Gabanna este o casă de modă italiană de lux fondată în 1985 de Domenico Dolce și Stefano Gabbana. Având un impact imediat cu îmbrăcămintea lor strălucitoare și sexy - de exemplu, „rochiile de corset” semnate - și publicitatea provocatoare, casa a câștigat repede faima și loialitatea clienților celebri de renume, precum Madonna, care își poartă moda în scenă și are a angajat casa pentru a proiecta costume pentru spectacolele ei.

Dolce & Gabbana oferă îmbrăcăminte sub două mărci: Dolce & Gabbana (scrisă oficial fără spații), care se concentrează pe îmbrăcăminte de lux, ochelari, accesorii și parfumuri; și D&G, o linie mai casual și contemporană de îmbrăcăminte, ceasuri și parfumuri. Ambele linii utilizează logo-ul "D&G" recunoscut pe multe dintre produsele lor.

Primul parfum Dolce & Gabbana, numit pur și simplu Dolce & Gabbana pentru femei, a fost lansat în 1992. O versiune pentru bărbați a urmat în 1994. Brandul a lansat o serie de parfumuri de-a lungul anului, parfumurile lor Light Blue pentru bărbați și femei fiind printre cele mai de succes.

Linia D&G a lansat seria de parfumuri Anthology în 2009, inspirată din cărți de tarot și promovată de unele dintre cele mai faimoase fețe din lume.