Givenchy

Givenchy este o marcă franceză de modă, accesorii și parfumuri, fondată de contele Hubert de Givenchy în 1952. Casa și-a stabilit o reputație pentru amestecul său unic de eleganță franceză și glamour american, întruchipat în special în aspectul actriței Audrey Hepburn. Givenchy a creat o garderobă personală pentru actriță, precum și a creat costume pentru rolurile sale de film. Moda șic a companiei a fost favorizată de multe vedete în anii 1960.

Parfums Givenchy a fost fondată în 1957, iar primul lor parfum a fost L'Interdit, inspirat din nou de cel mai faimos client al lor, Audrey Hepburn. Primul lor parfum masculin, Monsieur de Givenchy, a fost lansat în 1959.

Givenchy s-a alăturat conglomeratului multinațional de produse de lux LVMH în 1987, iar Hubert de Givenchy s-a retras oficial din companie în 1995.

Succesul mărcii continuă în secolul 21 și traversează toate segmentele pieței. Ei continuă să producă iubitele lor parfumuri clasice, cum ar fi Amarige și Xeryus, păstrând în același timp relevanță pe piață, cu flori fructate mai noi și parfumuri tinere publicitate de celebrități populare precum Liv Tyler și Justin Timberlake. Compania și-a lansat seria luxoasă și exclusivă „Harvest” în 2005, evidențiind o notă specială într-un parfum existent cu flori prețioase și rare, recoltate în anul precedent.