Gucci

Casa Gucci a fost înființată de Guccio Gucci în 1921. Inspirat de bagajele frumoase pe care le văzuse călătorii purtând în timp ce lucra la Hotelul Savoy din Londra, Gucci s-a întors la Florența cu scopul de a combina eleganța rafinată a călătorilor bogați cu care a observat măiestria artizanală tradițională florentină.

Produsele din piele de calitate cu tematică ecvestră ale companiei erau la mare căutare, iar când pielea a rămas în timpul celui de-al doilea război mondial, utilizarea inovatoare a cânepii, a lenjeriei și a iutei de la Gucci a extins estetica mărcii. Guccio Gucci a trecut în 1953, dar fiii și nepotul său au supravegheat extinderea cu succes a companiei într-un producător de articole de lux cunoscut în întreaga lume. Sigla „dublă G” a companiei a fost adoptată în anii 1960.

Primul parfum al companiei, Gucci No. 1 pentru femei, a fost introdus în 1974. De atunci au fost lansate o serie de parfumuri pentru bărbați și femei, mulți având statut de legendă printre colecționarii de parfumuri, inclusiv Gucci 3 și L'Arte di Gucci. Tom Ford a fost directorul creator al companiei la mijlocul anilor 90 până la începutul secolului 21. Regizorul de creație Frida Giannini a preluat conducerea pentru Ford și din 2015, Alessandro Michele este la conducere.