Hermes

Hermès este o casă franceză de produse de lux fondată în 1837 de Thierry Hermes. Concentrată inițial pe accesorii ecvestre, compania a evoluat de-a lungul timpului în genți de mână, eșarfe, accesorii, modă și parfum din piele.

Pentru Hermès, aventura parfumurilor începe în 1951 cu Eau d’Hermès, compusă de Edmond Roudnitska, unul dintre cele mai mari spirite creative din lumea parfumurilor.

Zece ani mai târziu, nașterea Calèche, primul parfum pentru femei al instituției, a confirmat implicarea Hermès în meșteșugul creării parfumurilor. De atunci, parfumul a urmat parfumului, fiecare semnat de marile nume ale designului de parfumuri. Sosirea lui Jean-Claude Ellena, în 2004, ca parfumier intern pentru Hermès, a fost un pas decisiv. În calitate de artist al emoțiilor olfactive, un estet care depășește scara și materialul, el împărtășește sentimentul de măiestrie și expertiză al lui Hermès.

Întâlnirea dintre Edmond Roudnitska și Émile Hermès (nepotul fondatorului Thierry Hermès) a dat naștere Eau d’Hermès, care rămâne una dintre gloriile încununătoare ale parfumeriei franceze.

În 1961, la îndemnul lui Jean-René Guerrand (ginerele lui Émile Hermès și fondatorul ramurii parfumurilor), parfumierul Guy Robert a compus Calèche, o capodoperă care a transformat instantaneu Hermès într-unul dintre principalii jucători ai parfumeriei moderne. . Nouă ani mai târziu, în plus, va fi autorul Équipage, primul parfum pentru bărbați al Casei.

Cea mai recentă întâlnire cu Jean-Claude Ellena a fost întruchipată în crearea Un Jardin en Méditerranée în 2003 și apoi în 2004, cu numirea sa oficială ca parfumier exclusiv al Casei. De atunci, afinitatea profundă care s-a stabilit între designerul de parfumuri și Hermès a continuat să dea roade, ca și cum ar confirma corectitudinea esențială a implicării lor reciproce. Jean-Claude Ellena este atât moștenitor, cât și creator al unei genealogii structurate acum în patru teritorii de expresie olfactivă: colonii, parfumurile de grădină, parfumurile romane și colecția Hermessence.