Issey Miyake

Issey Miyake este un designer de modă japonez cunoscut pentru inovațiile sale cu țesături și utilizarea tehnologiei sale pentru a produce articole de îmbrăcăminte interesante și practice.

Miyake s-a născut în Hiroshima în 1938 și a fost martor și supraviețuitor al bombardamentelor atomice din oraș în timpul celui de-al doilea război mondial. După ce a studiat design grafic la Universitatea de Artă Tama din Tokyo, Mikyake a continuat să lucreze pentru unii dintre cei mai renumiți couturieri din anii 1960. O mutare la Paris a dus la munca pentru Guy Laroche și Givenchy. O altă mutare în New York a adus ocazia de a proiecta îmbrăcămintea de îmbrăcăminte pentru Geoffrey Beene. Miyake s-a întors la Tokyo în 1970, a fondat Miyake Design Studio și a început să producă moda pentru femei.

Cunoașterea extinsă a țesăturilor de către Miyake a dus la o inovație în pliurile de îmbrăcăminte care utilizează o presă termică pentru a adăuga pliuri permanente la hainele care erau deja tăiate și cusute. Alte modele inovatoare de la Miyake includ A-POC (acronim pentru "o piesă de îmbrăcăminte"), care sunt tuburi de țesătură care pot fi tăiate într-o varietate de forme și stiluri de către cumpărător, și linia me Issey Miyake (cunoscută și sub numele de " Conopida "în afara pieței asiatice), o linie de cămăși unice care se întinde pentru a se potrivi purtătorului și sunt vândute în tuburi de plastic.

Miyake s-a retras oficial din design în 1997, dar continuă să supravegheze toate liniile din companie.

Modele și parfumurile lui Miyake reflectă simțul umorului și folosesc jocuri de cuvinte multilingve. A-POC, de exemplu, sună ca cuvântul englezesc „Epoch”. Când Miyake a lansat primul său parfum, L'eau d'Issey pentru femei în 1992, numele este un omonim pentru cuvântul francez l'Odyssée („odiseea” în engleză). Un parfum de Issey Miyake, lansat în 2009, ar putea fi interpretat ca „ascensiune de Issey Miyake”. De asemenea, Miyake întreține un magazin în Japonia numit ELLTOB TEP („sticlă pentru animale de companie” scrisă în spate) care vinde întreaga sa linie.

Parfumurile Issey Miyake sunt oferite împreună cu Beauté Prestige International, o divizie a Shiseido.