Kenzo

Kenzo este o casă de modă japoneză fondată de designerul Kenzo Takada în 1970. Kenzo a participat la Bunka Fashion College din Tokyo - unul dintre primii săi studenți de sex masculin - și a făcut mutarea de la Tokyo la Paris în 1964. În 1970, a fondat primul său magazin parizian, numit Jungle Jap. Kenzo este creditat că a adus moda japoneză în restul lumii, iar desenele sale unice reprezintă un amestec de linii tradiționale japoneze cu influențe ale naturii și multiculturalismului.

Divizia Kenzo Parfums a fost lansată în 1987, deși dovezile primului parfum Kenzo - King Kong din 1978, în concordanță cu tema „Jungle Jap” - sugerează că designerul era interesat de parfumuri înainte de lansarea unei divizii separate de parfumuri. Prima lansare oficială a lui Kenzo Parfums a fost Kenzo for Women din 1988, un parfum al cărui nume a fost ulterior schimbat în ça sent beau (care se traduce prin „miroase frumos”). De atunci au fost oferite o serie de parfumuri de succes pentru bărbați și femei, inclusiv parfumul emblematic al companiei, Floarea revoluționară de Kenzo.

Kenzo Parfums s-a alăturat conglomeratului multinațional de produse de lux LVMH în 1993, iar Kenzo Takada s-a retras oficial din companie în 1999, deși a reapărut de atunci ca designer de decor și mobilier pentru casă.